Atasi Kelemumur

Salamun 'alaik dan Salam Sejahtera!

Hari ni nak menulis pasal Dandruff atau dalam bahasa melayunya dipanggil KELEMUMUR!

Sesuatu yang sangat malukan bila ada kat kepala kita. Pastu pakai pulak baju warna gelap lagilah nampak kelemumur tu turun. Oh macam salji!



Kita tengok pun rasa gelikan? Macam sampah penuh kepala. Jom review sikit pasal kelemumur ni.


Faktor Pembentukan Kelemumur:

  1. Jarang bersyampu atau tidak membilas rambut dengan sempurna
  2. Sering menggunakan penyembur rambut atau spray atau gel rambut
  3. Menggunakan warna rambut yang tidak betul
  4. Pengeluaran minyak yang berlebihan
  5. Perubahan hormon baik lelaki ataupun wanita
  6. Tekanan perasaan atau stress
  7. Sistem imun badan yang lemah
garu sepuas-puasnya

Bila kelemumur menyinggah, memang tak sah kalau tak garu kepala tu kan. Kalau boleh setiap masa. Baik yang bertudung atau yang free hair. Siap cover lagi bagi orang tak nampak. Haish~

Kelemumur akan menyebabkan individu menggaru dengan berlebihan untuk menghilangkan kegatalan. Jadi, jangan terlalu menggaru ye. nanti rosak kulit kepala.



garu sampai merah dan berdarah

Elakkan terlalu menggaru. nanti jadi macam kat atas ni. Lagi pedih.

Apabila rambut dah jadi macam ni, rambut akan menjadi lemah dan senang putus. Bila dah lemah, rambut mudah gugur. Kan dah jadi pakej tu kelemumur + rambut gugur.



Hentikan! Saya ada caranya!



Set Rambut Kelemumur (Full Set)
  1. Revitalizing Shampoo
  2. Lightweight Conditioner
  3. Zinc Complex
  4. Vitamin C
  5. B Complex
  6. ESP

Set di atas sangat sesuai untuk mereka yang mengalami rambut gugur, kelemumur, gatal kepala dan rambut bercabang.


Kenapa harus memilih set ini?

Revitalizing Shampoo
  • mengandungi sistem pembersih yang paten-pending. Diformulasi dengan humectants dan protein berasaskan sayuran untuk kutikel yang licin. Juga mengandungi Scalp Health Complex.
  • mengimbangi kulit kepala dan menyemai rambut
  • memberish, menguatkan dan menyegarkan

Lightweight Conditioner
  • menstrukturkan semula permukaan bilah rambut supaya kelihatan ringan, bebas kusut, mudah diurus dan menebalkan rambut

Zinc Complex
  • mengaktifkan 200 jenis enzim dan meransang regenerasi sel
  • memelihara pertumbuhan dan perkembangan sel
  • mengurangkan keguguran rambut
  • membina kolagen
  • menyembuhkan luka dengan cepat

Sustained Release Vitamin C
  • meningkatkan pertumbuhan rambut
  • meningkatkan sistem imuniti badan
  • melawan kelemumur
  • mengurangkan keguguran rambut
  • melebatkan rambut
  • mengawal masalah rambut
  • mengelak dari uban

B-Complex
  • mengelakkan rambut gugur
  • membuang sel - sel kulit mati
  • mengurangkan kadar stress
  • untuk kesihatan kulit, rambut, kuku dan mata

Energizing Soy Protein (ESP)
  • mengandungi protein dan menggalakkan pertumbuhan rambut
  • membaiki pigmentasi
  • ada 1001 khasiat

Nak yang set bajet, boleh SMS/Whatsapp saya untuk free consultation. Lain orang lain masalah dia =)

Macam mana nak beli? Ni dia...




nak harga kasih sayang atau terus nak jadi ahli bersama saya, boleh laju-laju sms saya tau




Share on Google Plus

About Cik Saadah

Penulis merupakan graduan sarjana dan pengedar shaklee yang sah. Penulis mempunyai empayar yang diberi nama sebagai SCB Empire yang mana mengambil nama daripada blognya iaitu Sihat Ceria Bergaya. Kini, penulis mempunyai 30 orang ejen Shaklee di seluruh Malaysia. Boleh dapatkan khidmat konsultasi secara percuma.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment

Most Popular

Text Widget

Segala penulisan tentang produk / testimoni yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos apa jua penyakit. Kesan adalah berbeza bagi setiap individu. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat daripada pakar kesihatan.