Reward Diri

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.

Anda busy? Penat? Pergi mana-mana asik fikirkan kerja je?

Jangan begitu. Reward yourself. Badan kita pun kene rehat juga. Asik keje je boring juga.

Banyak perkara kita boleh buat untuk reward diri.

Antaranya, keluar shopping. Ramai orang suka shopping dan ramai juga yang suka window shopping. Saya pilih window shopping. Lebih suka untuk observe dan explore. Nak beli tu rasa tak berbaloi kot.

Cara lain adalah belanja diri dengan makanan. Kalau saya rasa jadual hidup saya terlalu padat, saya akan reward diri dengan makanan. Rasa puas tau dapat makan. Suka. Suka. Suka.

Ada juga sesetengah orang reward diri dengan melancong. Saya suka melancong. Yang ni kene poket tebal selalu baru boleh melancong.

Buku pun antara hadiah terbaik untuk jiwa. Saya suka juga ni. Suka lepak dalam kedai buku. Banyak membaca daripada membeli.Paling best bila dapat Baucar Buku. Rasa seronok tak terkira. Dapat beli macam-macam.

Tu jela antara reward diri yang selalu buat. Apa pula yang kawan-kawan selalu buat?

Share on Google Plus

About Cik Saadah

Penulis merupakan graduan sarjana dan pengedar shaklee yang sah. Penulis mempunyai empayar yang diberi nama sebagai SCB Empire yang mana mengambil nama daripada blognya iaitu Sihat Ceria Bergaya. Kini, penulis mempunyai 30 orang ejen Shaklee di seluruh Malaysia. Boleh dapatkan khidmat konsultasi secara percuma.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment

Most Popular

Text Widget

Segala penulisan tentang produk / testimoni yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos apa jua penyakit. Kesan adalah berbeza bagi setiap individu. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat daripada pakar kesihatan.