Set Tekanan Darah Rendah

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.

Mungkin saat ini ada di antara kita yang sedang mencari tentang supplemen yang sesuai untuk darah rendah. Yelah. Darah rendah ni pun sebenarnya bahaya juga. Silap hari bulan boleh pengsan.  Kalau pengsan kat tempat ramai orang takpe jugak. Pengsan di tempat sunyi itu yang perlu dihindari. Hihi.


Ok sebelum tu mai kita check sikit tekanan darah kita. Mungkin kita rasa rendah je tapi sebenarnya tinggikan.





Systolic tu bacaan yang dekat atas
Diastolic tu bacaan yang dekat bawah


Sekiranya tekanan darah anda berada pada kawasan yang berwarna hijau, alhamdulillah insyaAllah anda sihat. Tapi sekiranya berada selain dari warna hijau, anda harus berjaga - jaga terutama yang berwarna merah. Yang tu tekanan darah tinggi sangat tu.

Hari ni saya nak fokuskan pada Set Tekanan Darah Rendah. Orang yang darah rendah terutamanya ibu hamil elok sangat ambil supplemen Shaklee. Saya cadangkan cuba ambil set ini. InsyaAllah bukan setakat tekanan darah meningkat, tapi kesihatan lain juga turut improve.





Kelebihan Vitalea 
  • Multivitamin dan multimineral pertama dunia
  • Sudah 100 tahun berada di pasaran
  • Telah menjalani 349 ujian kualiti yang paling ketat
  • Penambahan tenaga segera
  • Pelengkap nutrisi
  • Keupayaan sistem produktif
  • Membantu meningkatkan metabolisma badan
  • Elemen penting pada sel tubuh
  • Melindungi organ
  • Menambahkan hemoglobin dalam badan

Kelebihan Sustained Released Vita-C
  • Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu dan berseri
  • Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan lingkaran gelap di bawah mata
  • Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi yang sihat dan gigi.
  • Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran
  • Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti.
  • Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis.
  • Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress.
  • Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi.
  • Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang.
  • Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya.
  • Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas.
  • Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih –> berguna dalam rawatan anemia. Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah.
  • Merawat jangkitan saluran kencing.
  • Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain.

Kelebihan B-Complex
  • Menambah tenaga.
  • Mengurangkan stress.
  • Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.
  • Mengelakkan penyakit beri-beri.
  • Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.
  • Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.
  • Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.
  • Mencegah stress.
  • Menguatkan antibodi tubuh.
  • Amat penting untuk aktiviti sel genetik.
  • Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.
  • Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.
  • Mencegah anemia.

Nampak tak kepentingan set ni? Memang melengkapi antara satu sama lain. Siap dapat bonus kulit cantik dan kesihatan semakin baik. Sape tak nak kan?


Macam mana nak dapatkan? Mudah je. Shopping kat online shopping kat tab belah kiri atau terus hubungi saya untuk dapatkan dengan harga istimewa =)



Share on Google Plus

About Cik Saadah

Penulis merupakan graduan sarjana dan pengedar shaklee yang sah. Penulis mempunyai empayar yang diberi nama sebagai SCB Empire yang mana mengambil nama daripada blognya iaitu Sihat Ceria Bergaya. Kini, penulis mempunyai 30 orang ejen Shaklee di seluruh Malaysia. Boleh dapatkan khidmat konsultasi secara percuma.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment

Most Popular

Text Widget

Segala penulisan tentang produk / testimoni yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos apa jua penyakit. Kesan adalah berbeza bagi setiap individu. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat daripada pakar kesihatan.