Set Senggugut

Assalamualaikum dan Selamat Petang!

Alhamdulillah baru habis exam n tak mau lagi buka buku untuk next exam. So, ambil peluang ni untuk update blog. Hihihi.

Sekarang ni memang kebanyak universiti tengah exam. Mesti ramai dok stres tu. Harap - harap jangan ada terjun asrama sudahla. Eh. Hihihi. Sebenarnya nak cakap musim exam ni jagalah kesihatan ye. Jangan abaikan. Kesihatan ni kan suatu nikmat

Macam lagu raihan tu.


Ingat 5 perkara sebelum 5 perkara Sihat sebelum sakit


Ok. Pernah tak alami sakit senggugut? Ni untuk kaum hawa je ye saya tanya. Mesti sakit kan? Guling - guling katil. Takleh tidur. Kalau ada kelas, kalau boleh nak MC je. Kalau pergi kelas pun bukan boleh fokus pun.

Saya faham perasaan ni sebab dulu pun saya salah seorang yang pernah alaminya. Memang perit. Mau tetiap bulan asik telur ayam je saya tak datang kelas. Nak pulak masa kat USIM dulu kehadiran kene make sure tak boleh ponteng lebih 3 hari dalam satu subjek. Kalau tak, memang kene bar la dari masuk exam.

Sedihkan. Saje nak throwback kisah hidup saya. Hihihi.

Tapi nak tau tak sejak saya jumpa Shaklee, saya jadikan GLA + Ostematrix sebagai kawan baik saya tau. Memang tak tinggal. Lama - lama alhamdulillah no more period pain. Period saya regular je setiap bulan. Alhamdulillah again.

Pada kaum hawa kat luar sana, senggugut ni bukan anak dara je tau alami. Ada yang dah kahwin pun still ada senggugut. Kalau jumpa doktor pun, doktor boleh bagi ubat tahan sakit ataupun doktor nasihat suruh kahwin je. Hahaha. Ubat paling mujarab kononnya :p



ni la set senggugut yang saya cadangkan


Kelebihan GLA Complex

  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Meningkatkan kesuburan/ Sukar Hamil
  • Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
  • Membantu dalam menangani menopause
  • Menguatkan kuku & rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri
  • Membantu menangani ekzema
  • Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkn immuniti badan
  • Mempelahankn process penuaan
  • Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.

Kelebihan Ostematrix


1. Menguatkan Tulang - Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.

2. Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas - Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan arthritis

3. Meringankan stress - Ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.

4. Memperbaiki masalah haid - Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.

5. Pengalkalian tubuh - Kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti diwaktu umur tua. 
Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi.

6. Memperbaiki hiperaktiviti perut dan gastrik.



Testimoni 1



Testimoni 2



Testimoni 3



Share on Google Plus

About Cik Saadah

Penulis merupakan graduan sarjana dan pengedar shaklee yang sah. Penulis mempunyai empayar yang diberi nama sebagai SCB Empire yang mana mengambil nama daripada blognya iaitu Sihat Ceria Bergaya. Kini, penulis mempunyai 30 orang ejen Shaklee di seluruh Malaysia. Boleh dapatkan khidmat konsultasi secara percuma.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment

Most Popular

Text Widget

Segala penulisan tentang produk / testimoni yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos apa jua penyakit. Kesan adalah berbeza bagi setiap individu. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat daripada pakar kesihatan.