Ceritera Detox Cik Adah

Cik Adah nak share la pengalaman Cik Adah berdetox selama 7 hari. Ingat senang ke? Sebab dalam meal plan tu ada bende yang Cik Adah tak suka sangat. Serius tak suka. Tau tak apa benda?

Nak kene bertarung dengan sayur laaaaa. Nampak macam mustahil. Rasa nak nangis makan sayur tau. Tambah - tambah sayur hijau. Lagiiiii lah. Rasa terjun bangunan senang lagi kot. Hahaha. Over ngat~

Tapi kali ni Cik Adah bertekad sebab takmau dah jerawat naik segerombolan kat muka ni. Takmau dah berat naik mendadak. Takmau dah ada perasaan nak makan tu membuak - membuak macam nak telan kapal terbang. Cik Adah takut juga tetiba terkena sakit jantung ke, kolestrol tinggi ke atau 3 serangkai. Nauzubillahi minzalik. Moga Allah pelihara kesihatan Cik Adah sentiasa.

Satu lagi masalah Cik Adah ni punya payah nak makan buah. Kalau ada orang kupaskan, potong ke, bolehlah nak jamah sikit - sikit. Tapi kalau nak makan hari - hari tu memang mustahil. Epal dalam peti pun boleh busuk. Hahahahaha.

Disebabkan meal plan detox tu, Cik Adah terpaksalah menjamah sayur dan buah. Hari - hari wajib makan. Walaupun dah habis 7 hari detox.


Alhamdulillah. Syukur. Rasa bersemangat tau dah dapat result ni.

Kesannya:-
=)  4 kg berjaya diturunkan selama 7 hari
=)  Inchloss
=)  Air kosong berjaya minum 3L ke atas setiap hari
=)  Badan rasa ringan
=)  Disiplin makan. Dah takde makan lewat dalam kamus hidup
=)  Dah kurang perasaan nak makan manis - manis






Kalau uolls berminat nak tahu lebih lanjut, boleh tanya je Cik Adah. Target Cik Adah nak sampai BMI normal. Doakan ye 

=)
Share on Google Plus

About Cik Saadah

Penulis merupakan graduan sarjana dan pengedar shaklee yang sah. Penulis mempunyai empayar yang diberi nama sebagai SCB Empire yang mana mengambil nama daripada blognya iaitu Sihat Ceria Bergaya. Kini, penulis mempunyai 30 orang ejen Shaklee di seluruh Malaysia. Boleh dapatkan khidmat konsultasi secara percuma.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment

Most Popular

Text Widget

Segala penulisan tentang produk / testimoni yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos apa jua penyakit. Kesan adalah berbeza bagi setiap individu. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat daripada pakar kesihatan.