Omega Guard Shaklee

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera!

Mungkin ada di kalangan pembaca yang sedang mencari apa fat burner terbaik kan. Haaa nak bagitau Shaklee ada je fat burner ni. Terbaik dari ladang. 

Jeng jeng jeng..saya kenalkan OMEGA GUARD SHAKLEE.



Omega Guard adalah sejenis minyak ikan terbaik di dunia tau. Ia didatangkan dalam bentuk softgel. So boleh nak kunyah atau terus telan je.


Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.*
Sumber : Shaklee Malaysia


Pada saya, Omega Guard perlu ada dalam setiap rumah. Semua peringkat umur boleh makan. Paling penting ada EPA dan DHA.




Baguskan. Ada banyak khasiat. Bukan sekadar untuk perkembangan otak je. 

Omega-3 terdiri daripada EPA dan DHA. Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai tugas DHA kepada tubuh badan kita.


Fungsi EPA
  • Mencegah kanser
  • Mencegah pembekuan darah
  • Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
  • Baik untuk pesakit jantung
  • Menghindar tekanan perasaan
  • Mencegah penyakit darah tinggi                



Tugas DHA
  • Mencegah asma
  • Meningkatkan daya seksual
  • Mencegah sakit kulit
  • Mengelakkan kanser payu dara
  • Mengelak kanser prostat
  • Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
  • Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan

Siapa yang perlu ambil Omega Guard?


Ibu Hamil

  • Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan.
  • Mengurangkan risiko bayi lahir pra-matang ataupun dikenali sebagai bayi tak cukup bulan
  • Mengurangkan risiko gila meroyan selepas melahirkan bayi
  • Mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil

 Ibu Menyusu
  • Membekalkan khasiat untuk sistem imunisasi kepada anak dan membantu perkembangan otak juga.
  • Membantu penurunan berat badan ibu tanpa jejas penghasilan susu dan kualiti susu

 Kanak-kanak


  • Pertumbuhan badan yang sihat dan juga untuk kesihatan otak
  • Sesuai untuk anak yang mudah jatuh sakit seperti batuk, selesema, asma
  • Memperkuat sistem imunisasi badan

Mereka yang mengalami masalah berat badan


  • Omega 3 meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan akan terasa kenyang lama.

Sering dilanda masalah kesihatan
  • Batuk berkahak, selesema berterusan
  • Sakit-sakit sendi, kolestrol tinggi
  • Sakit Stroke


Jika ada anak - anak yang bawah 1 tahun yang kerap demam dan batuk, si ibu sangatlah digalakkan untuk ambil Omega. Ibu tau. Bukan anak. Sebab anak ni memang fully breastfeed je. InsyaAllah ibu dan anak sekali dapat khasiatnya.

Satu lagi, jika ada anak yang lambat pick up atau ada anak yang istimewa, elok bagi mereka omega. Sebab memang sangat bagus untuk perkembangan otak mereka. Kene try ni.

Untuk orang tua yang dah hilang pelincir kat lutut pun memang saya suggest ambil Omega ni. Kasi minyak sikit kat lutut. InsyaAllah lepas ni takde masalah dengan sakit lutut lagi.

Cara nak dapatkan?

Mudah je. Boleh terus beli online kat bahagian shopping online atau terus contact saya. Dapatkan harga istimewa dengan saya. Nak jadi sebahagian dari kami pun boleh =)




Share on Google Plus

About Cik Saadah

Penulis merupakan graduan sarjana dan pengedar shaklee yang sah. Penulis mempunyai empayar yang diberi nama sebagai SCB Empire yang mana mengambil nama daripada blognya iaitu Sihat Ceria Bergaya. Kini, penulis mempunyai 30 orang ejen Shaklee di seluruh Malaysia. Boleh dapatkan khidmat konsultasi secara percuma.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Post a Comment

Most Popular

Text Widget

Segala penulisan tentang produk / testimoni yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnos apa jua penyakit. Kesan adalah berbeza bagi setiap individu. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat daripada pakar kesihatan.